"MAXIMA Latvija" jauns vadītājs - Tomas Rupšys

11.12.2020 07:44:00

No SIA “MAXIMA Latvija” valdes locekļa amata atcelts Viktors Troicins un viņa vietā iecelts Tomas Rupšys, rāda Lursoft izziņas informācija.

SIA “MAXIMA Latvija” izplatītā informācija liecina, ka Viktors Troicins uzņēmuma grupu atstājis pēc abpusējas vienošanās. Viņš amatu uzņēmuma valdē ieņēma kopš 2017.gada.

Pirms pievienošanās SIA "MAXIMA Latvija", Tomas Rupšys vadījis "Vilniaus prekyba" grupas uzņēmuma "Euroapotheca" darbību Igaunijā. Pirms tam viņš bija vadītājs "Lenus Trading" Ltd., kas ir saistītais uzņēmums Apvienotajā Karalistē, kuram pieder pārtikas veikalu ķēde, kas strādā franšīzes ietvaros.

Jānorāda, ka līdz ar izmaiņām valdē vakar reģistrētas izmaiņas arī SIA “MAXIMA Latvija” dalībnieku sastāvā. 

Līdz šim 67% SIA “MAXIMA Latvija” kapitādaļu piederēja lietuviešu UAB “MAXIMA GRUPE”, savukārt 33% - Nīderlandē reģistrētajam B.V. “Lincoln Land Erste”. Pēc izmaiņu reģistrēšanas UAB “MAXIMA GRUPE” saglabā 67% uzņēmuma kapitāldaļu, savukārt pārējie 33% tagad pieder Lietuvā reģistrētajam UAB “MAXIMA LT”.

Aizvadītais gads mazumtirgotājam SIA “MAXIMA Latvija” bijis izaugsmes gads. “Uzņēmuma būtiskākās prioritātes 2019. gadā bija veikalu tīkla paplašināšana, zemas cenas nodrošināšana, kā arī klientu pieredzes pilnveidošana,” teikts uzņēmuma vadības ziņojumā. Līdz ar veikalu tīkla izaugsmi, 2019.gada beigās Latvijā darbojās 173 MAXIMA veikali, no kuriem 136 “Maxima X”, 24 “Maxima XX”, 7 “Maxima XXX”, kā arī 6 “Maxima Express” koncepta veikali.

SIA “MAXIMA Latvija” apgrozījums 2019.gadā sasniedza 836,7 milj.EUR, kas ir par 7,7% vairāk nekā 2018.gadā, ko galvenokārt veicināja uzņēmuma attīstība un klientu pirkumu groza apjoma pieaugums. Pārskata gadu tirgotājs noslēdzis ar 27,5 milj.EUR pelņu.

Lursoft dati rāda, ka 2019.gadā SIA “MAXIMA Latvija” VID administrētajos nodokļos samaksājusi 40,83 milj.EUR, tostarp 22,74 milj.EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās. Uzņēmums pagājušajā gadā nodarbināja 7425 darbiniekus.