"Steiku Haoss" darbiniekiem piešķirts dīkstāves pabalsts

14.12.2020 07:20:00

Vesterna stilā veidotā restorāna “Steiku Haoss” īpašnieka SIA “Cantus” darbiniekiem piešķirts dīkstāves pabalsts, liecina Klientu Portfeļa monitoringa informācija. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, atlīdzība par dīkstāvi uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta arī iepriekš – jūlijā, jūnijā, maijā, kā arī aprīlī. Tāpat arī š.g. aprīlī un maijā VID atbalstījis SIA “Cantus” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka 2019.gadā SIA “Cantus” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 432,25 tūkst. EUR, tostarp 175,28 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 71,81 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uz š.g. 7.decembri sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam bija izveidojies 432,67 tūkst. EUR liels nodokļu parāds. Vislielākais nodokļu parāds SIA “Cantus” šogad reģistrēts februārī un aprīlī, kad tas pārsniedzis 26 tūkstošus eiro.

2019.gadā SIA “Cantus” apgrozīja 1,33 milj. EUR un nodokļos samaksāja 36,87 tūkst. EUR, un ar darba vietām nodrošināja 64 darbiniekus. Pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 19%, cerot, ka šogad izdosies atjaunot saimnieciskās darbības pozitīvās tendences, palielinot gan apgrozījumu, gan peļņu. Tiesa, kā uzņēmums norādījis savā vadības ziņojumā, Covid-19 ierobežojošo pasākumu rezultātā 2020.gadā tā apgrozījums sarucis par 50%, jo šobrīd uzņēmuma saimnieciskā darbība tiek nodrošināta tikai gatavojot ēdienu līdzņemšanai.

SIA “Cantus” patiesie labuma guvēji ir Inga un Rolands Čīmas.