"Gros auto grupa" palikusi bez valdes

14.12.2020 07:27:00

Lursoft izziņas informācija rāda, ka auto rezerves daļu tirdzniecības un autoservisa pakalpojumu sniedzējs SIA “Gros Auto Grupa” palicis bez aktuālām amatpersonām, jo no amata atcelts uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs un vienīgā amatpersona Gunvaldis Groskops, kurš š.g. 4.decembrī devās mūžībā. SIA “Gross Auto grupa” nav arī reģistrētu prokūristu, kuriem būtu tiesības pārstāv atsevišķi pārstāvēt uzņēmumu.

Klientu Portfelis jau ziņoja, ka pagājušajā gadā SIA “Gros Auto grupa” piedzīvojusi apgrozījuma kritumu par 8,28%, rādītājam samazinoties līdz 8,94 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums pabeidzis ar 2,13 milj. EUR lieliem zaudējumiem. 2019.gada beigās bijis arī negatīvs SIA “Gross Auto grupa” pašu kapitāls, t.i., -1,40 milj. EUR.

Lursoft dati liecina, ka šobrīd SIA “Gros Auto grupa” reģistrēts 1,69 milj. EUR liels nodokļu parāds, savukārt kopš š.g. februāra uzņēmumam VID piemērojis liegumu reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot un grozīt. Šobrīd uzņēmumam nav reģistrētas aktīvas komercķīlas. Jānorāda, ka š.g. maijā VID atbalstījis SIA “Gros Auto grupa” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Šogad augustā uzņēmumam arī ierosināts tiesiskās aizsardzības process, taču jau pēc diviem mēnešiem tas izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nav atbalstījis Maksātnespējas likuma 42.panta trešajā daļā noteiktais kreditoru vairākums.

SIA “Gros Auto grupa” pagājušajā gadā nodokļos samaksāja 1,96 milj. EUR un ar darba vietām nodrošināja 119 darbiniekus. Šobrīd uzņēmumam reģistrētas 9 aktīvas struktūrvienības.

SIA “Gros Auto grupa” pamatdarbība ir automobiļu rezerves daļu, motoru eļļu, riepu un piederumu tirdzniecība, kā arī automobiļu apkopes un remonta pakalpojumi.