Šogad pirmo piecu mēnešu laikā "Arčers" apgrozījis 21,04 milj. EUR

17.12.2020 06:25:00

Meklējot iespējas, kā uzlabot darbības efektivitāti, šogad uzsākts SIA “Arčers” reorganizācijas process, kura ietvaros mātes uzņēmums SIA “Nule 17” tiks pievienots SIA “Arčers”. Paralēli reorganizācijas procesam, SIA “Arčers” noteikts arī jauns pārskata periods, kas nodala saimniecisko darbību pirms reorganizācijas procesa un pēc. Šī iemesla dēļ būvkompānija SIA “Arčers” iesniegusi pārskatu par savu saimniecisko darbību 2020.gadā no 1.janvāra līdz 31.maijam. 

Šajā periodā būvkompānija apgrozījusi 21,04 milj. EUR un nopelnījusi 0,92 milj. EUR. Vadības ziņojumā teikts, ka pārskata periodā apgrozījums un rentabilitātes līmenis atbilst gada sākumā plānotajam apjomam šajā piecu mēnešu periodā. 
Laika periodā no š.g. 1. janvāra līdz 31.maijam uzņēmums nodarbināja 112 darbiniekus. 

Šī gada pirmajos piecos mēnešos lielākā daļa līgumu bija no 2019.gada. Vienlaikus arī noslēgts līgums par jauna militāra objekta būvniecību Vaiņodē, kā arī uzsākti būvdarbi pēc projekta saskaņošanas Mārupes skolas piebūvē.

2020.gadā un 2021.gadā SIA “Arčers” turpinās aktivizēt savu saimniecisko darbību Latvijas tirgū. Darbības prioritātes būšot sabiedrisko un dzīvojamo ēku celtniecība, rekonstrukcija, kā arī inženierbūvju celtniecība Latvijā, lielāku uzsvaru liekot uz privātajiem pasūtītājiem un militārajiem objektiem. Tiesa, līdz ar koronavīrusa Covid-19 izplatību un tā ierobežojošajiem pasākumiem, šobrīd SIA “Arčers” novērojis privāto investoru piesardzību attīstības projektu realizācijā, līdz ar to arī paaugstinātu konkurenci valsts un pašvaldību iepirkumos.

Lursoft dati rāda, ka šogad SIA “Arčers” uzvarējis trijos publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir Rēzeknes pilsētas domes konkurss par rekreācijas centra būvdarbiem, autostāvvietu un piebraucamo ceļu izbūvi, teritorijas labiekārtošanu un inženierkomunikāciju izbūvi Kovšu ezera krastā, Rēzeknē. Konkursa līgumcena, ar kuru tajā uzvarējis SIA “Arčers”, ir 7,35 milj. EUR.