Pasludināts "DRIFT" maksātnespējas process

18.12.2020 07:47:00

Maksātnespējas process pasludināts 2008.gadā dibinātajam SIA “DRIFT”, kas nodarbojas ar hidrotehnisko objektu būvniecību, būvniecības projektu izstrādāšanu, kā arī inženierdarbībām un ar tām saistītajām tehniskajām konsultācijām. Lursoft izziņas informācija rāda, ka par SIA “DRIFT” maksātnespējas administratoru iecelts Jānis Bērziņš.

Pērn SIA “DRIFT” nodarbināja 18 darbiniekus, apgrozīja 1,67 milj. EUR un gadu noslēdza ar 240,82 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem.

Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis pēdējos trīs gadus. Iemesls zaudējumiem saistāms ar to, ka, lai pabeigtu iepriekšējos gados uzsākos projektus, palielinājušās uzņēmuma izmaksas. Izdevumu palielinājums balstīts uz vispārējo cenu kāpumu, kas radīja ievērojamus papildu izdevumus un neplānotus zaudējumus. Ņemot vērā noslodzi tehnikai un objektiem, kas atrodas ūdenī, notiek tehnikas pastiprināta bojāšanās, līdz ar to radušies izdevumi remontiem. SIA “DRIFT” vadības ziņojumā arī norādīts, ka uzņēmuma tehnika un automašīnas ir diezgan novecojušas un intensīvas slodzes dēļ nācies ieguldīt ievērojamus līdzekļus pamatlīdzekļu uzturēšanā un atjaunošanā. Lai uzlabotu finansiālo situāciju, SIA “DRIFT” plānojis optimizēt izmaksas, samazināt darbinieku skaitu, kā arī  novirzīt resursus jaunu projektu un pasūtījumu piesaistei.

Jānorāda, ka SIA “DRIFT” š.g. decembra sākumā bija reģistrēts 1,18 tūkst. EUR nodokļu parāds, kā arī tam reģistrēti vairāki nodokļu parādi.

SIA “DRIFT” vienīgais kapitāldaļu turētājs un patiesais labuma guvējs ir Vladimirs Avramenko.