“BSW Latvia” turpinājis sadalīt riskus

08.01.2021 06:29:00

Kokapstrādes uzņēmums SIA “BSW Latvia” laika posmā no 2020.gada 1.aprīļa līdz 30.septembrim apgrozījis 27,36 milj. EUR un nopelnījis 1,91 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA “BSW Latvia” turpinājis sadalīt riskus un attīstīt sadarbību ar pircējiem dažādos eksporta tirgos. 34,21% no uzņēmumā saražotās produkcijas tika eksportēts uz Lielbritāniju, 46,99% pārdots kontinentālajā Eiropā, Tuvajos un Tālajos Austrumos, ASV un citos reģionos, savukārt vietējā tirgū – 18,8%.

Lai gan 2020.gadā Covid-19 vīruss negatīvi ietekmējis globālo ekonomiku, pieprasījums pēc zāģmateriāliem pasaulē pieaudzis, tiesa, zāģmateriālu blakus produktu pieprasījums pārskata periodā samazinājies. Pieaugusi arī zāģmateriālu pārdošanas cenas. 

Pārskata periodā SIA “BSW Latvia” turpināja ieguldījumus infrastruktūras attīstībā, tai skaitā kokzāģētavas iekārtu uzlabojumos un modernizācijā. Nākamajā pārskata gadā uzņēmums iecerējis ieguldīt nelielos modernizēšanas projektos un gūt labumu no nozīmīgajiem kapitālieguldījumiem, kas veikti pēdējo gadu laikā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “BSW Latvia” reģistrēts 1997.gadā un pieder zviedru BSW TIMBER LIMITED. Uzņēmums sniedzis informāciju, ka tā patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.