Bāru - restorānu tīkla "Double Coffee" darbiniekiem izmaksāts dīkstāves pabalsts un uzņēmumam piešķirta subsīdija algu izmaksai

08.01.2021 06:52:00

Klientu Portfelis informē, ka valsts atbalstu Covid-19 radīto seku mazināšanai saņēmis ēdināšanas sektorā strādājošais bāru – restorānu tīkla “Double Coffee” īpašnieks SIA “DC restorāni”, kuram VID izmaksājis subsīdiju darbinieku algu izmaksai, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “DC restorāni” aizvadītā gada decembra beigās reģistrēts 6,74 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, lai gan novembra sākumā tas bijis daudz apjomīgāks – 59,88 tūkst. EUR. Izpētot izziņā pieejamo informāciju, redzams, ka VID vairākkārtīgi ne tikai izmaksājis SIA “DC restorāni” darbiniekiem atlīdzību par dīkstāvi, bet arī atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Jānorāda, ka 2019.gadā uzņēmums nodokļos valsts kopbudžetā samaksājis 1,04 milj. EUR.

2019.gadā SIA “DC restorāni” apgrozīja 4,64 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 311,28 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī 2018.gadā. Ēdināšanas pakalpojumu sniedzējs norādījis, ka 2019.gadā tas ar darba vietām nodrošinājis 223 strādājošos. Šobrīd SIA “DC restorāni” reģistrētas 13 struktūrvienības.

SIA “DC restorāni” īpašnieks ir AS “DC Holding”, savukārt patiesais labuma guvējs ir nepilngadīga persona.