Uzsākts auto rezerves daļu tirgotāja "XL Parts Baltics" likvidācijas process

13.01.2021 08:45:00

Pamatojoties uz 2020.gada 30.decembrī pieņemto dalībnieka lēmumu, vakar, 12.janvārī, uzsākts automobiļu rezerves daļu tirgotāja SIA “XL Parts Baltics” likvidācijas process. Uzņēmuma mājas lapā publiskotā informācija rāda, ka turpmāku klientu apkalpošanu Baltijas valstīs veiks XL PARTS Baltics Lietuvas filiāle, kura būs atbildīga par komercdarbību visās trīs valstīs.

Lursoft esošā informācija rāda, ka SIA “XL Parts Baltics” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Somijas kompānija BPW Kraatz Finance Oy, kam Latvijā pieder arī SIA “Latina Baltics” un SIA “XL Logistics”. Tāpat kā SIA “XL Parts Baltics”, arī automobiļu rezerves daļu vairumtirgotājam SIA “XL Logistics” šonedēļ uzsākts likvidācijas process.

SIA “XL Parts Baltics” 2019.gadā apgrozījis 20,64 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 2,76 milj. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem uzņēmums strādājis visus gadus kopš tā reģistrēšanas 2017.gadā.

2019.gadā SIA “XL Parts Baltics” ar darba vietām nodrošināja 133 darbiniekus un šobrīd uzņēmumam reģistrētas trīs struktūrvienības – divi veikali Rīgā un viens Liepājā.

Pēdējā iesniegtajā gada pārskatā uzņēmuma vadība par turpmāko attīstību norādījusi, ka tā uzskata, ka 2020.gadā SIA “XL Parts Baltics” spēs nostiprināt savas pozīcijas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tirgos, paplašinot klientu loku un paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti.