Uzsākts “HGF Rīga” likvidācijas process

21.01.2021 06:25:00

Balstoties uz dalībnieku lēmumu 2020.gada 18.decembrī, vakar uzsākts SIA “HGF Rīga” likvidācijas process. Zviedru AKTIEBOLAGET HALMSTADS GUMMIFABRIK
piederošais uzņēmums reģistrēts 2000.gadā.

SIA “HGF Rīga” pamatdarbība saistīta ar presformās veidotu produktu ražošanu no polimēriem materiāliem. 2019.gadā uzņēmums turpinājis esošajai tirgus situācijai atbilstošu ražošanu, nesasniedzot prognozētos pārdošanas apjomus, jo samazinājušies pasūtījumi no kalnrūpniecības un autobūves nozarēm. Šī iemesla dēļ uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo finanšu periodu, samazinājās par 10,3%, sarūkot līdz 5,33 milj. EUR. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 47,09 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Runājot par SIA “HGF Rīga” attīstības plāniem, norādīts, ka paredzēts saglabāt iepriekšējā gada apgrozījumu un turpināt industrializēt ražošanā projektus kalnrūpniecības, autobūves, sporta un iekrāvējtehniskas nozarēs. Uzņēmums bija iecerējis arī turpināt darbu pie jaunu produktu ieviešanas un ražošanas procesa automatizēšanas.

2019.gada pārskatā, kas parakstīts 2020.gada 27.martā, teikts, ka uzņēmuma vadībai nav pamata domāt vai uzskatīt, ka darbības turpināšana varētu tikt apdraudēta, tāpat arī tuvākā gada laikā nav plānots likvidēt SIA “HGF Rīga” vai pārtraukt tā saimniecisko darbību.

SIA “HGF Rīga” 2019.gadā bija darba devējs 52 darbiniekiem. Aizvadītā gada vasarā uzņēmuma darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi.