Uzsākts vairumtirgotāja "Ourea" likvidācijas process

27.01.2021 06:27:00

Pēc tam, kad aizvadītajā nedēļā VID pieņēmis lēmumu par vairumtirgotāja SIA “Ourea” darbības izbeigšanu, vakar, 26.janvārī, uzsākts uzņēmuma likvidācijas process, jo tā likvidācijā ieinteresētā persona viena mēneša laikā pēc publikācijas par darbības izbeigšanu iesniegusi pieteikumu par likvidatora iecelšanu.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka par SIA “Ourea” likvidatoru iecelta Ineta Malahovska. Dati rāda, ka Ineta Malahovska šobrīd ir likvidatore arī degvielas vairumtirdzniecības uzņēmumā SIA “BIZNES SOLUTION”, kā arī valdes locekle uzņēmumos SIA “Juridiskais birojs “RESPONDERE”” un SIA “Trīs raganas”.

SIA “Ourea” patiesais labuma guvējs uz pilnvarojuma līguma pamata ir Aliaksei Malaichuk no Baltkrievijas. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, minētā persona ir arī viens no elektrisko mājsaimniecības ierīču vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA “NJ INVEST” līdzīpašniekiem un patiesajiem labuma guvējiem.

SIA “Ourea” uz š.g. 22.janvāri reģistrēts 2,31 milj. EUR liels nodokļu parāds. 
Pēdējo gada pārskatu SIA “Ourea” iesniegusi par 2016.gadu, kad tā apgrozījusi 120,96 milj. EUR un nopelnījusi 164,70 tūkst. EUR.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka uzņēmumam šobrīd ir reģistrēti divi nodrošinājumi, savukārt kopš 2017.gada jūnija tam reģistrēta 3 milj. EUR vērta komercķīla. Tās ņēmējs ir SIA “Ourea” kapitāldaļu turētājs NAFASA HOLDINGS LIMITED.