"Agro-Dzelzava" aizvadīto finanšu gadu noslēgusi ar peļņu

29.01.2021 06:23:00

Madonas novadā reģistrētā SIA “Agro-Dzelzava” laika posmā no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim apgrozījusi 1,76 milj. EUR un, pretstatā iepriekšējā gada 44,79 tūkst. EUR zaudējumiem, finanšu gadu noslēgusi ar 85,79 tūkst. EUR peļņu.

Lauksaimniecības produkcijas ražotājs stāsta, ka aizvadītajā galā nelielas korekcijas ieviesa jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmija, kuras rezultātā samazinājās piena iepirkuma cenas. 

Vadības ziņojumā SIA “Agro-Dzelzava” norādījusi, ka izdevies samazināt pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas, kas ir izdevies, samazinot tehnikas ekspluatācijas izdevumus. Tāpat arī, pateicoties valsts sniegtajam atbalstam krīzes pārvarēšanai pandēmijas laikā, uzņēmums ir spējis krietni samazināt arī savas kreditoru saistības.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Agro-Dzelzava” aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 20 strādājošos.

1992.gadā reģistrētās SIA “Agro-Dzelzava” kapitāldaļu turētāji ir 23 personas, no kurām lielākā ir dāņu uzņēmums Dagda ApS, kam pieder 94,17% SIA “Agro-Dzelzava” kapitāldaļu.

Jānorāda, ka šobrīd SIA “Agro-Dzelzava” uzkrāts 4,49 tūkst. EUR liels nodokļu parāds, kā arī zvērināts tiesu izpildītājs piemērojis vienam no SIA “Agro-Dzelzava” īpašniekiem – Gintaram Jēgeram – nodrošinājumu, apķīlājot personai piederošās kapitāldaļas.