Uzsākts “Tele2 Shared Service Center” likvidācijas process

05.02.2021 06:53:00

Balstoties uz SIA “Tele2 Shared Service Center” vienīgā dalībnieka Tele2 Sverige Aktiebolag lēmumu aizvadītā gada decembra vidū, 4.februārī uzsākts uzņēmuma likvidācijas process.

Par SIA “Tele2 Shared Service Center” likvidatoru iecelts uzņēmuma līdzšinējais valdes loceklis Arvīds Jēgers.

Lursoft dati rāda, ka Arvīds Jēgers ieņem arī valdes priekšsēdētāja amatu SIA “Tele2” piederošajā SIA “Baltic Shared Services Center”, kas reģistrēts aizvadītā gada februārī. 

SIA “Tele2 Shared Service Center” 2019.gadā apgrozīja 12,33 milj. EUR un guva 3,10 milj. EUR zaudējumus. Gadu iepriekš uzņēmums nopelnījis 1,54 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka SIA “Tele2 Shared Service Center” 2019.gadā ar darba vietām nodrošināja 300 darbiniekus un nodokļos valsts kopbudžetā samaksāja 4,09 milj. EUR. Gada pārskatā uzņēmums norādījis, ka mainījusies Tele2 grupas struktūra un samazinājies tajā ietilpstošo uzņēmumu skaits, un īpašnieki lēmuši pārveidot uzņēmuma pamatdarbību, centralizējot funkcijas atpakaļ tuvāk biznesam. Šis lēmums kalpojis par pamatu vērienīgai restrukturizācijai, samazinot uzņēmuma nodrošināto pakalpojumu skaitu un apmērus.

SIA “Tele2 Shared Service Center” reģistrēts 2004. gadā. Uzņēmums savulaik reģistrēts, lai sniegtu ar telekomunikāciju pakalpojumu uzskaites sistēmu saistītos ekspluatācijas un uzturēšanas pakalpojumus citiem Tele2 grupas uzņēmumiem.