Farmaceitisko preču vairumtirgotājam “GlaxoSmithKline Latvia” izmaiņas valdē

09.02.2021 06:48:00

Lursoft dati rāda, ka vakar reģistrētas izmaiņas SIA “GlaxoSmithKline Latvia” valdes sastāvā. Priekšsēdētāja amatu uzņēmuma valdē saglabājis Georges Dagher, bet valdes locekles amatu turpinās ieņem Daina Dzirkale. Tikmēr otru uzņēmuma valdes locekli Himanshu Raj amatā nomainījis Toczyski Jerzy Radomir no Polijas. 

Amatus citos Latvijas uzņēmumos Toczyski Jerzy Radomir iepriekš nav ieņēmis.

SIA “GlaxoSmithKline Latvia” pieder Lielbritānijā reģistrētajam Wellcome Limited, savukārt, attiecībā uz patiesajiem labuma guvējiem, uzņēmums norādījis, ka tos nav iespējams noskaidrot, jo patiesais labuma guvējs ir akcionārs tādā akciju sabiedrībā, kuras akcijas ir iekļautas regulētajā tirgū.

Farmaceitisko produktu vairumtirgotājs SIA “GlaxoSmithKline Latvia” apgrozījums 2019.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 8,60%, sasniedzot 17,19 milj. EUR, lai gan peļņa būtiski samazinājusies. Daļēji tas izskaidrojams ar pārējās saimnieciskās darbības ieņēmumu kritumu un samaksāto uzņēmumu ienākuma nodokli. Pretstatā 2018.gadā nopelnītajiem 669,19 tūkst. EUR, aizpagājušajā gadā

SIA “GlaxoSmithKline Latvia” peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 375,18 tūkst. EUR. Pēc Lursoft Multi atskaites datiem, 2019. gada apgrozījums ir pēdējo septiņu gadu augstākais rādītājs, savukārt 2019.gada peļņa bijusi zemākā kopš 2007.gada.