"Euroskor Latvija" saņēmis grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai

19.02.2021 06:41:00

Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka apavu tirgotājam SIA “Euroskor Latvijā” piešķirts grants apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, grants apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai uzņēmumam izmaksāts arī 1.februārī.

Februāra sākumā VID atbalstījis arī SIA “Euroskor Latvijā” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem, savukārt janvārī uzņēmums saņēmis atbalstu algu subsīdijai, kā arī VID izmaksājis atlīdzību dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. 

Lursoft dati rāda, ka atbalstu algu subsīdijām uzņēmums saņēmis arī feburārī, tāpat arī dīkstāvē esošajiem darbiniekiem izmaksāta atlīdzība maijā, jūnijā un jūlijā.
 
Lursoft dati rāda, ka 1991.gadā dibinātā SIA “Euroskor Latvijā” patiesie labuma guvēji ir Jānis Andersons, Ēriks Zarahovičs un Raitis Zarahovičs. Visiem trim kopīgi pieder SIA “AZ Holding”, kas reģistrēts kā SIA “Euroskor Latvijā” kapitāldaļu turētājs.

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2019.gadā SIA “Euroskor Latvijā” apgrozījums samazinājies līdz 8,95 milj. EUR, kā arī tas otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem. Ja 2018.gadā apavu tirgotāja zaudējumi bija 82,17 tūkst. EUR, tad pērn tie palielinājušies līdz 297,06 tūkst. EUR. Vadības ziņojumā teikts, ka negatīvo rezultātu veicinājusi nerentablo veikalu slēgšanas izpārdošana, pārdošanas izmaksu pieaugums, kā arī nelabvēlīgās sezonalitātes ietekme. 

2019.gadā SIA “Euroskor Latvijā” ar darba vietām nodrošinājis 120 darbiniekus.