"Forum Auto" 2020.gadu noslēdzis ar zaudējumiem

24.02.2021 06:55:00

KIA, Peugeot un Cadillac marku automašīnu tirgotājs SIA “Forum Auto” 2020.gadā pārdevis 1385 jaunas un 296 lietotas automašīnas. Turpinot attīstību, pērn SIA “Forum Auto” atvēris divas jaunas struktūrvienības – lietoto automašīnu tirdzniecību un virsbūves remontu cehu. 

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka 2020.gadā SIA “Forum Auto” apgrozīja 34,64 milj. EUR, kas ir par 816,68 tūkst. EUR vairāk nekā gadu iepriekš. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, 2020.gads noslēgts ar 69,16 tūkst. EUR zaudējumiem. Vadības ziņojumā norādīts, ka negatīvo rezultātu sekmējusi Covid-19 pandēmija.

2020.gadā SIA “Forum Auto” pievērsa lielāku uzmanību pārdošanas izmaksām un peļņai, kā arī servisa kvalitātes kontrolei un ieņēmumu pozīcijām. Efektīvi plānotas mārketinga aktivitātes un izdevumi, kā arī liela uzmanība tika vērsta uz iepirkumu konkursiem un klientu apmierinātības rezultātiem. Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “Forum Auto” 2020.gadā uzvarējis vienā iepirkuma konkursā – par automobiļu piegādi Pārtikas un veterinārajam dienestam. Konkursa līgumcena – 206,82 tūkst. EUR.

SIA “Forum Auto”, runājot par nākotnes perspektīvām, prognozē minimālu pārdošanas apjoma pieaugumu, vienlaikus atzīstot, ka 2021.gadā iespējams arī realizācijas kritums.

Valsts atbalstu Covid-19 pandēmijas radīto seku mazināšanai SIA “Forum Auto” līdz šim izmantojis vien aizvadītā gada maijā, kad atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem, kā arī uzņēmuma darbiniekiem izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, kā arī šī gada janvārī, kad VID izmaksājis atlīdzību dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. 

2007.gadā dibinātā SIA “Forum Auto” īpašnieks ir TKM Auto OU no Igaunijas. Pēc Lursoft datiem, igauņu kompānijai pieder arī auto tirdzniecības uzņēmums SIA “VERTE AUTO”.