Rīgas Dzemdību nama valdē darbu sācis Ronalds Žarinovs

12.03.2021 07:36:00

Vakar, 11.martā, no SIA “Rīgas Dzemdību nams” valdes locekļa amata atcelts Edijs Pelšs. Viņa vietā amatā iecelts Ronalds Žarinovs, kurš SIA “Rīgas Dzemdību nams” valdē strādās kopā ar Santu Markovu, kura kopš 2017.gada marta pilda valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Lursoft dati rāda, ka Ronalds Žarinovs savulaik bijis AS “Latvijas balzams” valdes loceklis, vadījis arī Jurijam Šefleram piederošo SIA “Meierovica 35”.

No amata atceltais SIA “Rīgas Dzemdību nams” Edijs Pelšs valdes locekļa amatu ieņēmis kopš aizvadītā gada marta. 

SIA “Rīgas Dzemdību nams” apgrozījums 2019.gadā palielinājies līdz 11,09 milj. EUR, bet peļņa augusi līdz 614,65 tūkst. EUR.

Aizpērn Rīgas Dzemdību namā pieņemtas 5838 dzemdības, kurās piedzimuši 5910 jaundzimušie, no kuriem 91 ir dvīņu pāris. Vadības ziņojumā norādīts, ka sabiedrības demogrāfiskās attīstības tendences jau vairākus gadus ir nemainīgas un vērojams stabils dzemdību skaita samazinājums, lai gan nedaudz mazāks par prognozēto. “Tāpat aizvien pastāv konkurence starp dzemdību palīdzības iestādēm, īpaši attiecībā uz zema riska pacientēm ar fizioloģiski noritošu grūtniecību, jo šādu dzemdību izmaksas un cilvēkresursu ieguldījums ir salīdzinoši mazs. Šeit īpaši izteikta konkurence ir ar Pierīgas reģiona stacionāru dzemdību nodaļām – Jūrmalas slimnīcu un Siguldas slimnīcu,” teikts SIA “Rīgas Dzemdību nams” vadības ziņojumā.
2019. gadā Dzemdību namā strādājuši 411 darbinieki, no kuriem 83 ārsti, 116 vecmātes, 59 medicīnas māsas, 55 māsu palīgi, 10 finanšu departamenta darbinieki, 83 administratīvā departamenta darbinieki un 3 valdes priekšsēdētājas biroja darbinieki.