68% no Liepājas Kafijas fabrikas apgrozījuma pērn veidojis eksports

15.03.2021 07:27:00

SIA “Liepājas Kafijas fabrika” aizvadītajā gadā turpināja ražot standarta produkciju vietējam tirgum – šķīstošo kafiju, pēc pasūtījuma ražojot arī malto kafiju. Kā teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā, 32% no tā apgrozījuma 2020.gadā veidoja vietējais tirgus, bet pārējos 68% - eksports. Aizvadītajā pārskata gadā SIA “Liepājas Kafijas fabrika” apgrozījusi 1,59 milj. EUR, pārskata gadu noslēdzot ar 90,55 tūkst. EUR peļņu. Lielāko daļu no SIA “Liepājas Kafijas fabrika” kopējā apgrozījuma (913,29 tūkst. EUR) pērn veidojuši ieņēmumi no melnās kafijas vakuuma iepakojumā, savukārt ieņēmumi no šķīstošās kafijas “Liepāja” skārda kārbās – 512,82 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka pērn samazinājies gan uzņēmuma apgrozījums, gan peļņa. Apgrozījuma kritums reģistrēts visās produkta grupās, izņemot pupiņu kafiju.

SIA “Liepājas Kafijas fabrika” reģistrēta 2001.gadā, atdalot to no AS “Liepājas cukurfabrika”. Uzņēmuma īpašnieki ir Nedinvestment B.V. no Nīderlandes un Ukrainas-Anglijas kopuzņēmums SIA “GALKA LTD”. SIA “Liepājas Kafijas fabrika” pamatkapitāls ir 3,337 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Liepājas Kafijas fabrika” darbiniekiem trīs reizes izmaksāti dīkstāves pabalsti, pēdējo reizi atlīdzība izmaksāta š.g. februārī. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 29 darbinieki.