Pagājušo gadu "Latakko" noslēdzis ar 782 tūkst. EUR peļņu

16.03.2021 10:33:00

SIA “Latakko” 2020.gadā kāpinājis savu apgrozījumu līdz 70,22 milj. EUR, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Gada laikā uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 7,32%. Pārskata gadu tirgotājs noslēdzis ar 782,07 tūkst. EUR peļņu.

SIA “Latakko” nodarbojas ar riepu, smērvielu, akumulatoru un autopiederumu importu un vairumtirdzniecību Latvijā un Eiropas Savienībā, kā arī eksportu uz trešajām valstīm. 

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2021.gadā tā fokusā būs izmaksu un procesu optimizācija. “Aktīvi tiks reaģēts uz Baltijas valstīs noteiktajiem ierobežojumiem, kā arī uz starptautiskā mērogā notiekošajām izmaiņām, lai nepieciešamības gadījumā koriģētu uzņēmuma darbību un nodrošinātu tā stabilitāti un ilgtspējību,” teikts SIA “Latakko” iesniegtajā vadības ziņojumā. Uzņēmums paredzējis turpināt darbu pie Pirelli Key Point un Hankook Masters tīkla tēla veidošanas un atpazīstamības, kā arī turpinās darbu pie mazumtirdzniecības franšīzes koncepta Mr. BIG, kas paredz kravu, industriālo un agro tehnikas riepu tirdzniecību.

1994.gadā dibinātais SIA “Latakko” pērn nodarbināja 152 darbiniekus.

Pēc Lursoft pieejamās informācijas, šobrīd SIA “Latakko” reģistrētas 5 struktūrvienības. 

SIA “Latakko” vairākus gadus pēc kārtas ierindojies starp Latvijas TOP 500 lielākajiem uzņēmumiem.