Azartspēļu organizētājam "Alfor" pērn apgrozījuma kritums par 56% un 8,8 milj. EUR zaudējumi

16.03.2021 11:01:00

2020.gads azartspēļu nozarē nesis strauju apgrozījuma kritumu un peļņas rādītāju pasliktinašanos. Savā iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Alfor” norāda, ka jau 2020.gada sākumā bija vērojams apgrozījuma kritums no azartspēļu darbības, ko ietekmēja pašatteikušos personu reģistra ieviešana, savukārt no 22.marta valdība pieņēma lēmumu uz laiku pilnībā aizliegt spēļu zāļu darbību. Arī pēc 2020.gada 10.jūnija valstī saglabājās vairāki ierobežojumi un piesardzības pasākumi, tostarp, aizliegums organizēt spēļu zāļu darbību nakts stundās, savukārt no 9.novembra valstī atkārtoti tika izsludināta ārkārtējā situācija, kā rezultātā noteikts atkārtots aizliegums organizēt darbību spēļu zālēs.

2020.gadā SIA “Alfor” EBITDA sasniegusi negatīvu rezultātu. Samazinājumu ietekmējis gan apgrozījuma kritums, gan būtiski palielinātais azartspēļu nodoklis, kā arī fiksētās izmaksas, kuras uzņēmumam bijušas aizlieguma periodā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Alfor” apgrozījums pērn sarucis par 55,89%, nokrītoties no 80,35 milj. EUR 2019.gadā līdz 36,25 milj. EUR pērn. Pēc 21,18 milj. EUR lielās peļņas gadu iepriekš, aizvadītais gads uzņēmumam nesis 8,84 milj. EUR zaudējumus. Vadības ziņojumā SIA “Alfor” norādījis, ka paredz, ka arī 2021.gads nozarei būs sarežģīts, un iezīmēsies ar ieņēmumu un rezultātu lejupslīdi.
Lursoft dati rāda, ka uzņēmuma darbiniekiem kopš aizvadītā gada aprīļa 16 reizes izmaksāti dīkstāves pabalsti, tāpat arī februārī un martā uzņēmums saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī VID vairākkārtīgi atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem.

Pirms ārkārtas stāvokļa izsludināšanas SIA “Alfor” organizēja azartspēles 80 spēļu zālēs ar 1967 spēļu automātiem. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 772 darbinieki.
Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Alfor” patiesie labuma guvēji ir Jānis Zuzāns un Johann Graf.