"Baumit" pērn turpinājis strādāt ar zaudējumiem

17.03.2021 06:19:00

Celtniecības materiālu ražotājs un vairumtirgotājs Baltijas valstīs SIA “Baumit” 2020.gadā kāpinājis savu apgrozījumu par 22%, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Pērn tas apgrozījis 4,54 milj. EUR. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, aizvadīto gadu SIA “Baumit” noslēdzis ar 609,82 tūkst. EUR zaudējumiem. Jānorāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis visus gadus kopš tā reģistrēšanas.

“Zaudējumu rašanās galvenokārt saistīta “Baumit” zīmola popularizēšanu un profesionālas uz klientu orientētas pārdošanas komandas veidošanu,” teikts SIA “Baumit” iesniegtajā vadības ziņojumā. Tāpat arī norādīts, ka šobrīd uzņēmums sastopas ar lieliem pārbaudījumiem, jo pēdējā gada laikā tā darbību ietekmējuši klientu novēloti maksājumi. Covid-19 pandēmijas ietekmē dažām klientu grupām rēķinu apmaksas termiņi pagarināt. Lai maksājumu kavēšanās tendenci jau laikus varētu identificēt un novērst iespējamos kavējumus, SIA “Baumit” lielu vērību pievērš naudas plūsmas regulārai monitorēšanai.

Lursoft dati rāda, ka 2005.gadā reģistrētā SIA “Baumit” pamatkapitāls ir 7,25 milj. EUR, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir Baumit Beteiligungen GmbH no Austrijas.
SIA “Baumit” rūpnīcā Koknesē tiek ražoti daudzveidīgi sausie maisījumi, pārsvarā cementa tipa maisījumi, cementa kaļķi, kā arī dažādas līmjavas.