Neskatoties uz būtiskajiem darbības ierobežojumiem, Rehabilitācijas centram "Līgatne" pērn izdevies kāpināt apgrozījumu

18.03.2021 07:20:00

Lielākā daļa no SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” pamatdarbības 2020.gada pavasarī tika pilnībā pārtraukta vai ierobežota līdz pat 9.jūnijam līdz ar ārkārtējās situācijas izsludināšanu Latvijā. Uzņēmums no 2020.gada 13. marta pilnībā apturēja tūrisma pakalpojumu un ekskursiju organizēšanu uz padomju laika īpaši slepeno objektu “Bunkurs”. Pēc tam, atbilstoši valstī izsludinātajai ārkārtējai situācijai, pakāpeniski tika pilnībā pārtraukti viesnīcas un telpu īres pakalpojumi, un būtiski samazināts ēdināšanas pakalpojumu apjoms, kā arī no 27.marta  pārtraukta valsts apmaksāto sekundāro ambulatoro un dienas stacionāra veselības aprūpes pakalpojumu, kā arī maksas veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana. 

Neskatoties uz ārkārtējās situācijas ierobežojumiem gada pirmajā pusē, SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” vasarā un rudenī mobilizēja visus savus resursus un spēja kāpināt darba intensitāti, sniedzot savus pakalpojumus maksimālā apjomā, kas atspoguļojās uzņēmuma apgrozījuma pieaugumā. 

2020.gadā SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” apgrozījusi 1,62 milj. EUR, kas ir par 72,45 tūkst. EUR vairāk nekā gadu iepriekš. 50% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma aizvadītajā gadā nodrošināja veselības aprūpes pakalpojumu sniegšana, 21% - ilgstošās sociālās rehabilitācijas un sociālās aprūpes pakalpojumi, bet 11% - ēdināšanas pakalpojumi. Pretstatā 2019.gada 47,27 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem, aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 3,76 tūkst. EUR peļņu.

2020. gadā SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” strādāja vidēji 98 darbinieki, no tiem 33 bija ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāls un 11 – sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas personāls. 

Līgatnes novada domei piederošajam SIA “Rehabilitācijas centrs “Līgatne”” pērn atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku, liecina Lursoft pieejamā informācija.