Noteikti uzvarētāji 236,96 milj. EUR vērtā konkursā par dzelzceļa stacijas "lidosta "Rīga"", saistītās infrastruktūras un estakāžu būvdarbiem

22.03.2021 06:28:00

Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka noslēgts konkurss procedūrā ar sarunām par CEF Rail Baltica “Starptautiskās lidostas “Rīga”” dzelzceļa stacijas, saistītās infrastruktūras un estakāžu būvdarbiem. Šajā SIA “Eiropas dzelzceļa līnijas” 236,96 milj. EUR vērtajā konkursā uzvarētāji ir Ceļu būves firma SIA “Binders”, AS “LNK Industries” un “Swietelsky” AG no Austrijas. Izvēloties uzvarētājus, iepirkumā tika vērtēta iepirkuma cena, tehniskā piedāvājuma kvalitāte un galveno ekspertu profesionālā pieredze. 

Konkursa ietvaros tika saņemti 8 piedāvājumi, tostarp 4 no pretendentiem no citām ES dalībvalstīm  un 1 no pretendentiem no valstīm ārpus ES.

Lursoft dati rāda, ka šis ir pirmais iepirkumu konkurss, kurā šogad uzvarējusi Ceļu būves firma SIA “Binders”, kā arī pirmais AS “LNK Industries” uzvarētais konkurss.
2019.gadā SIA “Binders” apgrozīja 107,63 milj. EUR un nopelnīja 6,42 milj. EUR, savukārt AS “LNK Industries” apgrozījums veidoja 89,74 milj. EUR un peļņa – 6,98 milj. EUR.

AS “LNK Industries” patiesais labuma guvējs ir Vadims Milovs, bet Ceļu būves firmas SIA “Binders” – Normunds Luste un Alvis Tanbergs.