Pērn "Citrus Solutions" gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

22.03.2021 06:56:00

Pērn SIA “Citrus Solutions” Covid-19 ietekmē novēroja potenciālo klientu lēmumu kavēšanos par jaunu projektu uzsākšanu un realizāciju. Samazinoties jaunajiem darījumiem, būvniecības tirgū 2020.gadā bija vērojams to būvniecības pakalpojumu kritumus, kurus sniedz arī SIA “Citrus Solutions”.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka SIA “Citrus Solutions” 2020.gadā apgrozījis 23,68 milj. EUR, kas ir par 23,59% mazāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus sarukusi arī uzņēmuma peļņa, kas samazinājusies no 1,45 milj. EUR 2019.gadā līdz 1,03 milj. EUR aizvadītajā gadā. Uzņēmuma finanšu rezultātus ietekmējuši rezultāti lielajos projektos.

Turpmākajos gados SIA “Citrus Solutions” izaugsme tiek saistīta ar ārējo klientu (ārpus TET grupas) pasūtījumu iegūšanu un realizāciju, kas būs uzņēmuma galvenā prioritāte. 2021.gada pirmajā pusgadā uzņēmums prognozē līdzīgu situāciju saistībā ar Covid-19 ietekmi, kad no potenciālo klientu puses ir kavēšanās par jaunu projektu uzsākšanu un realizāciju.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “Citrus Solutions” ar darba vietām nodrošināja 293 darbiniekus.

Kopš 2005.gada SIA “Citrus Solutions” ir reģistrēta būvkomersanta darbība, kas uzņēmumam ļauj darboties 17 būvniecības sfērās. TET grupā ietilpstošais SIA “Citrus Solutions” 2020.gadā uzvarējis astoņos publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais, pēc Lursoft pieejamās informācijas, ir par transportlīdzekļu un konteineru automātiskās identificēšanas sistēmas piegādi, uzstādīšanu, garantijas nodrošināšanu un uzturēšanu VID esošās sistēmas integrāciju, modernizāciju un uzturēšanu. Līgumcena minētajā VID iepirkuma konkursā bijusi 4,24 milj. EUR.