"Latvjas Olimpiskā vienība" pērn atbalstījusi 159 sportistus

23.03.2021 07:01:00

SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” 2020.gadā apgrozījusi 2,84 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 253,46 tūkst. EUR peļņu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” mērķis nav gūt peļņu, tāpēc ieņēmumu daļu, kas pārsniedz izdevumus, ieskaita rezerves fondā. 

Saskaņā ar statūtiem, veicot saimniecisko darbību, SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” uzdevums ir sniegt finansiālo, medicīnisko un zinātniski – metodisko atbalstu valsts labākajiem sportistiem, ar mērķi pilnveidot treniņa procesa kvalitāti, kas nodrošinātu augstus sasniegumus oficiālās starptautiskās sacensībās un olimpiskajās spēlēs. Šī uzdevuma īstenošanai tiek saņemtas dotācijas no Izglītības un zinātnes ministrijas pamatbudžeta programmas “Sports” apakšprogrammas “Augstas klases sasniegumu sports”.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” pērn kopumā atbalstījusi 159 sportistus, tostarp 98 atlētus 18 vasaras sporta veidos un 61 sportistu 9 ziemas sporta veidos. 

1994.gadā reģistrētās SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” kapitāldaļu turētāji ir Latvijas Olimpiskā komiteja, Izglītības un zinātnes ministrija un Latvijas Sporta Pedagoģijas Akadēmija. SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” valdes priekšsēdētājs kopš 2012.gada ir Einars Fogelis.

Lursoft dati liecina, ka 2020.gadā SIA “Latvijas Olimpiskā vienība” ar darba vietām nodrošināja 41 darbinieku.