Uzlikts arests Aināram Šleseram piederošā "AVADEL" kapitāldaļām

24.03.2021 06:21:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka 23.martā, ar Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas 17.marta lēmumu par aresta uzlikšanu, piemērots arests Aināram Šleseram piederošajām SIA “AVADEL” kapitāldaļām.

Lursoft dati rāda, ka Ainārs Šlesers ir vienīgais 2001.gadā reģistrētā nekustamā īpašuma nozarē strādājošā SIA “AVADEL” kapitāldaļu turētājs. Uzņēmuma reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 10 tūkst. EUR. 

Pēdējos gados lielākais apgrozījums Aināram Šleseram piederošajam SIA “AVADEL” bijis 2017.gadā, kad tas apgrozījis 1,56 milj. EUR, savukārt pēdējos gados apgrozījums bijis būtiski mazāks. Piemēram, 2019.gadā apgrozīti 25,43 tūkst. EUR, gadu noslēdzot ar 5,87 tūkst. EUR zaudējumiem. Pēdējo reizi ar peļņu SIA “AVADEL” strādājis 2015.gadā.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka laika posmā no 2012. līdz 2015.gadam SIA “AVADEL” piederēja kapitāldaļas uzņēmumā SIA “Regma Holding”. Šobrīd par SIA “Regma Holding” īpašnieku reģistrēts SIA “Regma Group”, savukārt kā patiesie labuma guvēji norādīti Ainārs un Edvards Šleseri. SIA “Regma Holding” ir kapitāldaļu turētājs sešos uzņēmumos. 

Ainārs Šlesers šobrīd ieņem amatus 12 uzņēmumos un ir patiesais labuma guvējs 6 uzņēmumos. Jānorāda, ka vienīgais uzņēmums, kurā tiešā veidā Aināram Šleseram pieder kapitāldaļas, ir jau iepriekšminētā SIA “AVADEL”.