Klīnisko pētījumu uzņēmumam “AmberCRO” pērn apgrozījuma kritums

12.04.2021 06:36:00

Klīnisko pētījumu uzņēmums SIA “AmberCRO” aizvadītajā gadā piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 12,41%, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. Covid-19 pandēmijas ietekmē uzņēmuma apgrozījums samazinājies līdz 4,83 milj. EUR. Lielāko daļu no SIA “AmbetCRO” ieņēmumiem veidojuši ieņēmumi no zāļu klīnisko pētījumu organizēšanas un profesionālas uzraudzības. 2020.gadu SIA “AmberCRO” noslēdzis ar 2,16 milj. EUR peļņu.

2020.gadā SIA “AmberCRO” nodarbināja visus uzņēmuma darbiniekus, nepiesaistot nekāda veida valdības piedāvātos atbalsta pasākumus, jo uzņēmumam ir pietiekoši apgrozāmo līdzekļu, vai varētu izpildīt savas saistības. Iesniegtais gada pārskats liecina, ka uzņēmums pērn nodarbināja 32 darbiniekus. 

Runājot par attīstības plāniem, SIA “AmberCRO” norāda, ka turpinās darbu kā viena no vadošajām klīnisko pētījumu organizācijām Latvijā, kā arī paplašināt darbību Lietuvā, Igaunijā un Baltkrievijā. Tāpat arī uzņēmums turpinās attīstīt darbību klīnisko pētījumu jomā Aizkaukāza reģionā.

SIA “AmberCRO” paredzējis palielināt veikto klīnisko pētījumu skaitu, uzsākot vismaz 10 jaunus zāļu klīniskos pētījumus visās uzņēmuma darbības valstīs. Uzņēmuma apgrozījumu iecerēts palielināt par vismaz 1,5%.

Lursoft dati rāda, ka SIA “AmberCRO” reģistrēts 2007.gadā. Tā kapitāldaļas vienādās daļās pieder Jūlijai Gabrusenokai un Dzintaram Sarkanbiksim.