“SAMRODE” pērn būtisks apgrozījuma kritums un zaudējumi

13.04.2021 07:28:00

Celtniecības un remontdarbu pakalpojumu, dzīvojamo un publisko būvju arhitektūras un projektēšanas uzņēmums SIA “SAMRODE” pērn piedzīvojis ievērojamu apgrozījuma kritumu un strādājis ar zaudējumiem, liecina uzņēmuma iesniegtais gada pārskats. 

Aizvadītais bija SIA “SAMRODE” divdesmit trešais darbības gads. Tā laikā uzņēmuma apgrozījums krities par 55%, kas ir lielākais kritums pēdējo gadu laikā. “Lielā mērā to ietekmēja ārkārtas situācijas noteikšana valstī, kā rezultātā būtiski samazinājās pasūtījumu apjoms,” teikts SIA “SAMRODE” vadības ziņojumā. Uzņēmuma būvniecības apjoma kritums bija jūtams galvenokārt 2020.gada pavasarī un 2020.gada beigās. 

“Neskatoties uz 2020.gada negatīvo finanšu rezultātu, uzņēmuma vadība pozitīvi prognozē darbības attīstības tendences. Raugoties nākotnē, vērojami skaidri signāli, kas liecina par pieprasījuma pēc kompānijas sniegtajiem pakalpojumiem palielināšanos,” teikts SIA “SAMRODE” vadības ziņojumā. 

Pēc tam, kad 2019.gadā SIA “SAMRODE” apgrozīja 3 milj. EUR un nopelnīja 155,53 tūkst. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies līdz 1,34 milj. EUR, un tas finanšu gadu noslēdzis ar 82,56 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Lursoft dati rāda, ka Ventspilī reģistrētā SIA “SAMRODE” patiesie labuma guvēji ir Gatis Geidāns un Māris Minalgo

Lursoft izziņas informācija liecina, ka SIA “SAMRODE” šogad martā saņēmis grantu 36,82 tūkst. EUR apmērā apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī uzņēmuma darbiniekiem vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi. Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “SAMRODE” bija darba devējs 38 darbiniekiem.