LLU mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce” 2020.gadā apgrozījusi 3,62 milj. EUR

13.04.2021 09:47:00

Aizvadītajā gadā LLU mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce” apgrozījusi 3,62 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 158,53 tūkst. EUR peļņu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Gada laikā saimniecības apgrozījums palielinājies par 299,98 tūkst. EUR, bet peļņa – par 140,42 tūkst. EUR. Tiesa, LLU mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce” norāda, ka tās pils, ēdnīcas un studentu viesnīcas ieņēmumi, ņemot vērā valstī periodiski izsludinātās ārkārtas situācijas, samazinājušies.

Galvenie LLU mācību un pētījumu saimniecības “Vecauce” ienākumu avoti ir ieņēmumi no saražotās augkopības un lopkopības produkcijas un elektroenerģijas realizācijas biogāzes ražotnē. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2020.gadā saimniecības speciālisti un darbinieki sekmīgi pildīja vienu no galvenajiem uzdevumiem – veica LLU 1. kursa studentu apmācību priekšmetā “Praktiskā lauksaimniecība”. Saimniecība pērn apmācījusi 814 studentus.

Nākotnē LLU mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce” turpināšot attīstīt mūsdienīgu studentu apmācības bāzi, modernizējot lauksaimniecības produkcijas ražošanas procesus, ieguldot līdzekļus modernās tehnoloģijās. 
LLU mācību un pētījumu saimniecība “Vecauce” pērn bija darba devējs 119 darbiniekiem.