Būvkompānijas "Merks" apgrozījums 2020.gadā sarucis par 44%

14.04.2021 09:24:00

Būvkompānija SIA “Merks” 2020.gadā apgrozījusi 49,8 milj. EUR, kas ir par 43,97% mazāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadā no kopējā apgrozījuma 57% veidoja ēku būvniecība un ar to saistītie pakalpojumi, bet 43% - uzņēmuma būvēto dzīvokļu pārdošana. Pērn SIA “Merks” pārdeva 165 dzīvokļus “Merks Viesturdārzs”, “Gaiļezera Nami” un “Skanstes Parks” projektos.

Pārskata gadā SIA “Merks” noslēgto jauno būvniecības līgumu apjoms ir 49 milj. EUR, no kuriem 70% ir privāto pasūtītāju līgumi.

“Būvniecības ieņēmumus būtiski ietekmēja vēlāka jauno līgumu parakstīšana kā plānots Covid-19 izraisīto apstākļu dēļ,” teikts SIA “Merks” vadības ziņojumā. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 1,64 milj. EUR peļņu.

Svarīgākie SIA “Merks” objekti aizvadītajā gadā bija starptautiskā koledža ar dienesta viesnīcu Piņķos, “Laima” saldumu ražotne Ādažos, RTU Būvniecības inženierzinātņu fakultāte Rīgā un “Orkla Biscuit Production” cepumu un vafeļu ražotne Ādažos. Pārskata gadā uzņēmums pieņēma stratēģisku lēmumu neturpināt darbību elektoenerģijas infrastruktūras projektu būvniecībā. 

SIA “Merks” iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums neprognozē būvniecības tirgus izaugsmi nākošajā pārskata gadā, norādot, ka ilgtermiņā joprojām dzīvojamo ēku būvniecība ir viens no perspektīvākajiem būvniecības segmentiem, jo jauno mājokļu būvniecības un pārdošanas rādītāji Rīgā būtiski atpaliek no iedzīvotāju skaita ziņā mazākām pārējo Baltijas valstu galvaspilsētām.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Merks” uzvarējis divos publisko iepirkumu konkursos – par pirmsskolas izglītības iestādes funkcijām piemērotas ēkas būvniecību, tās būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību Liepājā, kā arī pirmsskolas izglītības iestādes būvniecību Salaspilī. Šogad SIA “Merks” uzvarējis 6,75 milj. EUR vērtā Jūrmalas pilsētas domes konkursā par būvdarbiem Pilsētas atpūtas parka un Jauniešu mājas izveidei Kauguros.

1996.gadā reģistrētā SIA “Merks” kapitāldaļu turētājs ir Osauhing Merko Investments no Igaunijas.