“Pure Chocolate” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

14.04.2021 10:40:00

Saldumu ražotājs SIA “Pure Chocolate” 2020.gadā saskāries ar nopietniem izaicinājumiem saistībā ar Covid-19 pandēmijas izraisītajiem ierobežojumiem un to ietekmi uz Latvijas, Baltijas un citu eksporta valstu ekonomiku. 

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka SIA “Pure Chocolate” apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 27,23%, sarūkot līdz 2,76 milj. EUR. “Kritums saistīts ar HoReCa un tūrisma segmenta klientiem,” vadības ziņojumā skaidrojis SIA “Pure Chocolate”, norādot, ka krities arī pieprasījums pēc dāvanu segmenta produkcijas. Pandēmijas ietekmē radītais apgrozījuma kritums radījis SIA “Pure Chocolate” nepieciešamību restrukturizēt savu finanšu vadību. Jānorāda, ka no kopējā apgrozījuma 59,71% veidojis eksports. 

Pārskata gadu SIA “Pure Chocolate” noslēdzis ar 451,68 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka ar zaudējumiem ražotājs strādā jau kopš 2015.gada. 

Pārskata gadā SIA “Pure Chocolate” īpašnieki pieņēma lēmumu samazināt uzņēmuma daļu kapitālu, nosedzot uzņēmuma iepriekš uzkrātos zaudējumus. Izmaiņu rezultātā 2020.gadā SIA “Pure Chocolate” pamatkapitāls samazinājās no 3,6 milj. EUR līdz 196,3 tūkst. EUR. 

Nākotnē SIA “Pure Chocolate” paredzējis investēt zīmola attīstībā un jaunu receptūru izstrādē, lai nostiprinātos kā premium klases inovatīvs zīmols ar starptautisku atpazīstamību. Ir plānota izaugsme eksporta tirgos.

Covid-19 radītās krīzes seku pārvarēšanai SIA “Pure Chocolate” vairākkārt saņēmis valsts atbalstu, tostarp gan atbalstu algu subsīdijām, gan arī atlīdzības izmaksu dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. 
SIA “Pure Chocolate” aizvadītajā gadā ar darba vietām nodrošināja 52 darbiniekus.