54,8% no "Diana Sveces" kopējā apgrozījuma pērn devis eksports uz Dāniju

16.04.2021 06:21:00

Aizvadīto gadu stabili aizvadījis sveču ražotājs SIA “Diana Sveces”, norādot, ka sveču realizācijas kopapjoms 2020.gadā gan, salīdzinot ar gadu iepriekš, samazinājies par 8,9%. Kritumu galvenokārt ietekmējis realizācijas apjoma samazinājums uz Dāniju. Pērn realizācija uz Dāniju uzņēmumam deva 53,83% no kopējā apgrozījuma, uz Vāciju – 23,77%, savukārt realizācija Latvijā veidoja 10,34%. Kā norādījis SIA “Diana Sveces”, realizācijas apjomi vietējā tirgū pērn pieauga par 3,5%.

SIA “Diana Sveces” apgrozījums 2020.gadā bija 9,55 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas bija 782,28 tūkst. EUR. Ar peļņu uzņēmums plāno strādāt arī šogad, taču, turpinoties konkurences pieaugumam noieta tirgos un izejvielu kāpumam, vēl nav iespējams prognozēt tās lielumu. 

2020.gadā SIA “Diana Sveces” nodeva ekspluatācijā jaunu noliktavu ar plašākām iespējām novietot saražoto produkciju. Tāpat arī pērn optimizēti vairāki ražošanas procesi, izveidota iekšējā transporta procesa plūsmas organizācija. “2020.gadā paplašinājām parafīna un stearīna pievades līnijas, kas atvieglo un paātrina ražošanas procesus un samazina izmaksas, kā arī veicām citu ražošanas iekārtu modernizāciju,” teikts SIA “Diana Sveces” vadības ziņojumā.

Pērn SIA “Diana Sveces” uzsāka un šogad plāno pabeigt vecās noliktavas pārbūvi par ražotni.

Lursoft pieejamie dati rāda, ka Ventspilī reģistrētais uzņēmums SIA “Diana Sveces” pērn ar darba vietām nodrošināja 229 darbiniekus. 

SIA “Diana Sveces” kapitāldaļās vienādās daļās pieder četriem uzņēmumiem no Dānijas - Dream Invest Hald ApS, Jesper Olesen Holding ApS, Joergen Olesen Holding, Hald ApS un Lars Olesen Holding, Hald ApS.