"AXON CABLE" pērn apgrozījis 30,99 milj. EUR

19.04.2021 06:22:00

Daugavpilī reģistrētais izolēto vadu un kabeļu savienojumu ražotājs SIA “AXON CABLE” savā iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka Covid-19 krīze nedaudz ietekmējusi uzņēmuma darbību aizvadītā gada 1. pusgadā, taču otrajā pusgadā tā atgriezās tajā pašā līmenī, kāds bija pirms Covid-19 izplatīšanās. “Pateicoties plašam produktu portfolio, tirgus segmentus, kuri tika pakļauti koronavīrusa ietekmei, kompensēja citi tirgi,” teikts SIA “AXON CABLE” vadības ziņojumā.

Uzņēmums 2020.gadā apgrozījis 30,99 milj. EUR. Ja salīdzina ar 2019.gadu, tā apgrozījums pērn sarucis par 4,44%. Finanšu gadu ražotājs noslēdzis ar 1,41 milj. EUR peļņu. Aizvadītajā gadā uzņēmums nodarbinājis 635 darbiniekus. 

Viens no galvenajiem SIA “AXON CABLE” mērķiem 2021.gadā ir palielināt ražošanas automatizācijas līmeni, lai saglabātu uzņēmuma konkurētspēju. Lai palielinātu ražošanas procesa produktivitāti un samazinātu izmaksas, tiek ieviestas inovatīvas tehnoloģijas un palielināta administratīvā darba efektivitāte. 

Kabeļu un to savienojumu ražošanas nozarē SIA “AXON CABLE” nedarbojas kā atsevišķs tirgus dalībnieks, bet gan kā daļa no Axon Cable Grupas. 94% no visas gatavās produkcijas SIA “AXON CABLE” pērn pārdevis Axon Cable grupas uzņēmumiem. 

Lursoft dati rāda, ka SIA “AXON CABLE” kapitāldaļu turētājs ir Francijā reģistrētais Axon Cable SAS, savukārt, patiesais labuma guvējs – Joseph Puzo.