Mēbeļu ražotājs "Dižozols Plus" šogad cer palielināt apgrozījumu

19.04.2021 07:54:00

Mēbeļu ražotājs SIA “Dižozols Plus” 2020.gadā fokusējies uz attīstību, taču, saskaroties ar esošo situāciju pasaulē, uzņēmumam nācās papildus attīstībai veikt arī saimnieciskās darbības stabilizēšanu. Uzņēmumam izdevies realizēt vairākus investīciju projektus, kā arī nostabilizēt naudas plūsmu. 

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Dižozols Plus” apgrozīja 7,58 milj. EUR, gūstot 809,15 tūkst. EUR peļņu. Lielāko daļu no SIA “Dižozols Plus” apgrozījuma 2020.gadā nodrošinājusi pamatdarbība Eiropas Savienībā un ārpus Eiropas Savienības – 7,28 milj. EUR. Pērn uzņēmuma apgrozījums palielinājies par 3,44%.

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2020.gadā SIA “Dižozols Plus” turpināja iekšējās pārmaiņas, strādājot pie ražošanas un administrācijas efektivitātes paaugstināšanas, kā arī attīstības nodaļas stiprināšanas. Tāpat arī turpināta praktiskā LEAN pielietošana ražošanā. 

Plānojot turpmāko darbu, SIA “Dižozols Plus” norāda, ka nākamajos gados vēlas nostabilizēt darbību. “Mērķis ir palielināt apgrozījumu, bet tajā pašā laikā nezaudēt fokusu – ražošanas efektivitāti un tās palielināšanu,” teikts vadības ziņojumā. Uzņēmums turpināšot investēt darbinieku apmācībās, kas tika uzsāktas jau 2019.gadā, kā arī vairāk pievērsīsies personāla vadības jaudājumiem, tādējādi cerot samazināt darbinieku mainību un palielināt produktivitāti. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 152 darbinieki. 

1998.gadā reģistrētais SIA “Dižozols Plus” pieder Ģirtam Plakanam un Gatim Rudzītim.