"Astra tūre" apgrozījums sarucis par 80,7%

20.04.2021 06:22:00

Līdz ar koronavīrusa Covid-19 izplatību, situācija tūrisma sfērā pērn krasi pasliktinājusies, kas atspoguļojas arī SIA “Astra tūre” finanšu rādītājos, jo pieprasījums pēc ceļojumu un aviobiļešu rezervēšanas strauji samazinājās, kā arī klienti masveidā atteicās no agrāk pasūtītiem un apmaksātiem pakalpojumiem. 

Ja 2019.gadā ceļojumu birojs apgrozīja 2,31 milj. EUR, tad pērn tie bijuši 445,01 tūkst.EUR. 2020.gada peļņa saglabājusies iepriekšējā gada līmenī, uzņēmumam pēc nodokļu nomaksas nopelnot 1,32 tūkst. EUR. “Uzņēmumam nācās ievērojami samazināt visus izdevumus, tostarp, darbaspēka un reklāmu izmaksas. Gada beigās izdevās saglabāt pozitīvu bilanci tikai pateicoties valsts atbalstam pabalstu un apgrozāmo līdzekļu pabalsta veidā,” teikts SIA “Astra tūre” vadības ziņojumā. Pateicoties valsts atbalstam, uzņēmumam 2020.gadā izdevās saglabāt lielāko daļu darba vietu.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Astra tūre” darbiniekiem kopš aizvadītā gada marta vairākkārt izmaksāta atlīdzība par dīkstāvi, tāpat arī trīs reizes uzņēmumam piešķirti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī LIAA izmaksājusi 4,44 tūkst. EUR lielu atbalstu, kas paredzēts tūrisma nozares uzņēmumiem. 

Jānorāda, ka 2020.gadā SIA “Astra tūre” bija darba devējs 8 darbiniekiem. 
1995.gadā reģistrētās SIA “Astra tūre” īpašnieki ir Aleksandrs Boļšakovs, Svetlana Boļšakova un Vitauts Aleņčiks.