"Klippan-Saule" apgrozījums samazinājies par 13,3%

26.04.2021 08:18:00

Vilnas, pusvilnas, kokvilnas segu, pārklāju, pledu, audumu un dzijas ražotāja Latvijas – Zviedrijas kopuzņēmuma SIA “Klippan-Saule” apgrozījums, salīdzinot ar gadu iepriekš, pērn samazinājies par 13,3%. Kā savā vadības ziņojumā skaidro pats uzņēmums, apgrozījuma samazinājumu lielā mērā veicinājuši Covid-19 izplatības dēļ ieviestie ierobežojumi un to ietekme uz Latvijas un citu valstu ekonomiku. “Tomēr, neskatoties uz nelabvēlīgo situāciju, pieprasījuma samazinājums pēc uzņēmuma ražotās produkcijas nebija tik liels, kā vadība sākotnēji prognozēja. Samazinoties pasūtījumiem, uzņēmums veica darbības izdevumu samazināšanu, nedaudz samazinot darbinieku skaitu un saīsinot darba nedēļu,” norādīts Latvijas – Zviedrijas kopuzņēmuma SIA “Klippan-Saule” vadības ziņojumā. 2021.gads uzņēmumam sācies ar pasūtījumu apjoma pieaugumu, salīdzinot ar 2020.gada pirmo pusgadu.

2020.gadā SIA “Klippan-Saule” apgrozīja 7,14 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 454,11 tūkst. EUR. 

SIA “Klippan-Saule” produkcija tiek realizēta ne tikai Baltijas valstīs, bet arī Zviedrijā, Norvēģijā, Lielbritānijā, Vācijā, Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā, ASV, Islandē, Japānā, Dienvidkorejā u.c. valstīs.

Šogad uzņēmuma prioritāte būs mārketings, kā arī ražotās produkcijas dizaina un kvalitātes pilnveidošana, jaunu produkcijas veidu izstrāde.

1997.gadā reģistrētās SIA “Klippan-Saule” lielākais kapitāldaļu turētājs ir Klippan Textil AB no Zviedrijas.  2019.gadā vidējais strādājošo skaits uzņēmumā bija 170, bet pērn – 159.