Kūdras ieguves uzņēmumam "BalviFlora" pērn izdevies sasniegt līdz šim augstāko apgrozījumu

27.04.2021 06:38:00

Kūdras ieguves uzņēmums SIA “BalviFlora” pagājušā gadā, pateicoties labvēlīgiem laikapstākļiem, kas ļāva iegūt gabalkūdru un frēzkūdru, palielinājis savu apgrozījumu. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2020.gadā sagatavoti pietiekami kūdras krājumi gan Naudaskalnā, gan Salenieku purvā.

SIA “BalviFlora” apgrozījums 2020.gadā pieaudzis līdz 1,24 milj. EUR, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir palielinājums par 13,54%. Balstoties uz Lursoft Multi atskaites informāciju, pērn gūtais apgrozījums ir augstākais kopš SIA “BalviFlora” reģistrēšanas 2007.gadā.

Lielāko daļu no apgrozījuma, t.i., 1,12 milj. EUR, uzņēmumam devis Latvijas tirgus, produkcija arī eksportēta uz Lietuvu, Vāciju un Poliju.

Iesniegtais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā audzis ne tikai SIA “BalviFlora” apgrozījums, bet arī peļņa, kas palielinājusies līdz 233,10 tūkst. EUR. 

SIA “BalviFlora” aizvadītajā gadā bijis darba devējs 41 darbiniekam. 

Vāciešiem piederošais uzņēmums šogad arī saņēmis atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai, rāda Lursoft izziņas dati, - dīkstāvē esošie uzņēmuma darbinieki šogad februārī un martā saņēmuši valsts pabalstus.