“Hotel Grand Palace” pamatkapitāls samazināts par 1,42 milj. EUR

30.04.2021 06:35:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par SIA “Hotel Grand Palace” pamatkapitālā veiktajām izmaiņām. Iepazīstoties ar veiktajām izmaiņām, redzams, ka viesnīcas īpašnieks AS Schlossle Hotel Group savu ieguldījumu SIA “Hotel Grand Palace” pamatkapitālā samazinājis no 3,42 milj. EUR uz 2 milj. EUR. Minētais igauņu uzņēmums ir SIA “Hotel Grand Palace” vienīgais kapitāldaļu turētājs.

Lursoft jau ziņoja, ka 2020.gada pārskatā SIA “Hotel Grand Palace” norādījis, ka pērn strauji samazinājusies tūrisma plūsma, kas ietekmēja visu viesmīlības nozari. “Noteikto ceļošanas ierobežojumu un citu valdības ierobežojumu dēļ 2020.gadā viesnīca bija atvērta viesu uzņemšanai no janvāra līdz marta un no jūlija līdz oktobrim. Viesnīcas noslogotības rādītāji nokritās par 81%, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, līdz ar to arī būtiski samazinājās ieņēmumi,” teikts SIA “Hotel Grand Palace” vadības ziņojumā.

Ja 2019.gadā SIA “Hotel Grand Palace” apgrozīja 2,59 milj. EUR, tad pērn tie bijuši vien 508,73 tūkst. EUR, kas gada laikā ir kritums par 80,35%. Pārskata gadu viesnīca noslēgusi ar 730,43 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka pēdējo reizi ar peļņu SIA “Hotel Grand Palace” strādājusi 2016.gadā, tiesa, zaudējumi iepriekšējos gados nav bijuši tik augsti kā pērn. Jānorāda, ka aizvadītā gada decembra beigās uzņēmuma īstermiņa saistības pārsniedza tā īstermiņa aktīvus par 2,36 milj. EUR. Šogad martā SIA “Hotel Grand Palace” īpašnieks pieņēmis lēmumu samazināt uzņēmuma pamatkapitālu par 1,42 milj. EUR, lai segtu iepriekšējo periodu zaudējumus.

Lursoft dati liecina, ka 2020.gadā SIA “Hotel Grand Palace” vidējais darbinieku skaits samazinājies līdz 47 strādājošajiem. Gadu iepriekš viesnīcā bija nodarbināti 65 darbinieki.