"Poliurs" šogad cer sasniegt 13 milj. EUR apgrozījumu

30.04.2021 09:52:00

Rūpnieciski izolētu cauruļvadu un savienotājmezglu, kā arī polimēru materiālu cauruļu un profilveida izstrādājumu ražotājs SIA “Poliurs” 2020.gadā veicis būtiskus ieguldījumus pamatlīdzekļos, iegādājoties blakus esošo zemi un ražošanas ēku, to atjaunojot un aprīkojot ar jaunām iekārtām metāpstrādes vajadzībām. 

SIA “Poliurs” apgrozījums aizvadītajā gadā palielinājies līdz 11,61 milj. EUR, pārsniedzot plānoto apjomu, neskatoties uz koronavīrusa Covid-19 radīto neprognozējamību. Šogad uzņēmums cer sasniegt 13 milj. EUR apgrozījumu.

“Mainījusies tirgus struktūra – būtiski samazinājies apgrozījums Baltijas valstīs, savukārt izteikti pieaudzis Skandināvijas tirgus īpatsvars, jo tur netika noteikti ierobežojumi saimnieciskajai darbībai,” norāda SIA “Poliurs”. Uzņēmums pērn uzsācis sadarbību arī ar pasūtītājiem Spānijā, kur realizēti videi draudzīgi apbūves projekti. Saglabājot iepriekš noteiktos mērķus par ilgtspējīgu darbu esošajos tirgos Eiropas Savienībā, kā arī realizācijas apjomu palielināšanu Ukrainā, 2021.gadā notiek darbs jauna tirgus apguvei Francijā.

SIA “Poliurs” 2020.gadā pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 1,31 milj. EUR. 
Ozolnieku novadā reģistrētais SIA “Poliurs” pagājušajā gadā nodokļu maksājumos samaksājis 856,73 tūkst. EUR. Lursoft izziņas informācija rāda, ka uzņēmums pērn nodarbinājis 85 darbiniekus.

SIA “Poliurs” patiesais labuma guvējs ir Viktors Melnacis, kuram pieder 34,23% uzņēmuma kapitāldaļu, kā arī 32,14% kapitāldaļu uzņēmumā SIA “POLINVEST”, kas arī reģistrēts kā viens no SIA “Poliurs” kapitāldaļu turētājiem.