2020.gada beigās "Baltstor" apvienojis 95 mazumtirdzniecības uzņēmumus

05.05.2021 06:40:00

Latvijas mazumtirgotāju kooperācija SIA “Baltstor” aizvadītā gada laikā palielinājusi savu sadarbības partneru skaitu par 7 uzņēmumiem un 19 tirdzniecības vietām, 2020.gada beigās apvienojot 95 mazumtirdzniecības uzņēmumus. To kopējais tirdzniecības vietu skaits sasniedza jau 426.

SIA “Baltstor” apgrozījums 2020.gadā palielinājies līdz 46,32 milj. EUR, kas gada laikā ir palielinājums par 1,53 milj. EUR. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, SIA “Baltstor” peļņa samazinājusies no 851,63 tūkst. EUR 2019.gadā līdz 108,83 tūkst. EUR pērn.

Galveno uzsvaru uzņēmums 2020.gadā licis uz sadarbības partneru kopēju preču iepirkumu, veikalu pārkārtošanu atbilstoši esošajiem tirdzniecības standartiem, merčendaizinga principu ievērošanu veikalu plauktos, kā arī vienota sortimenta izstrādi saskaņā ar veikala kategorijām, lojalitātes programmas īstenošanu, kā arī importa preču pieaugumu. 

Iesniegtajā gada pārskatā SIA “Baltstor” norādījis, ka koronavīrusa izplatības ierobežojošo pasākumu rezultātā uzņēmumam strauji audzis darbinieku pašaizsardzības līdzekļu izmaksu apjoms. “Joprojām strauji krītas rūpniecības preču realizācijas apjomi. Nepārtraukti tiek pārskatīti veikalu darba laiki un slēgtas kafejnīcas, līdz ar to samazinās kopējā realizācija. Sakarā ar dīkstāves pabalstiem un ēnu ekonomiku daļai iedzīvotāju samazinās pirktspēja,” teikts SIA “Baltstor” vadības ziņojumā. 

Šogad uzņēmums plāno tupināt dažādas mārketinga aktivitātes, kas dos papildus atpazīstamību un pircēju skaita pieaugumu SIA “Baltstor” tīklā ietilpstošajiem Mego un Vesko veikaliem. 

SIA “Baltstor”, kura patiesie labuma guvēji ir Tamāra Smalovaja un Mihails Šuliks, 2020.gadā VID administrētajos nodokļos samaksājis 5,44 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā bijis darba devējs 118 darbiniekiem. 

SIA “Baltstor” šobrīd reģistrētas četras aktīvas struktūrvienības – divas vairumtirdzniecības noliktavas, kā arī divi interneta veikali.