“Riga fertilizer terminal” plāno palielināt kālija minerālmēslu pārkraušanas apjomus

05.05.2021 07:23:00

Minerālmēslu pārkraušanas un īstermiņa uzglabāšanas uzņēmums SIA “Riga fertilizer terminal” 2020.gadā būtiski palielinājis kālija minerālmēslu kravu pārkraušanas apjomus, tajā pašā laikā citu minerālmēslu pārkrautais apjoms samazinājās. “Tuvākajos gados tiek plānots kālija minerālmēslu pārkraušanas apjomus palielināt, nodrošinot vienmērīgu kopējo termināla jaudas noslodzi,” teikts SIA “Riga fertilizer terminal” vadības ziņojumā. 

SIA “Riga fertilizer terminal” apgrozījums 2020.gadā bija 23,41 milj. EUR, kas ir par 2,67 milj. EUR mazāk nekā gadu iepriekš, kas saistīts ar pārkraušanas apjoma samazinājumu. Finanšu gadu uzņēmums noslēdzis ar 5,9 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. 

Šogad SIA “Riga fertilizer terminal” plāno palielināt kālija minerālmēslu pārkraušanas apjomus, tādējādi palielinot kopējo kravas pārkraušanas apjomu. Uzņēmums norāda, ka tā mātes uzņēmuma dalība jauna termināla būvniecībā Krievijā, Ustlugā neapdraud SIA “Riga fertilizer terminal” darbību.

2009.gadā reģistrētā SIA “Riga fertilizer terminal” kapitāldaļu turētāji ir SIA “Rīgas tirdzniecības osta” (51%) un Kiprā reģistrētais URALCHEM FREIGHT LIMITED, liecina Lursoft pieejamā informācija. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Dmitrijs Mazepins.