“Air Baltic Training” 2020.gadā strādājis ar zaudējumiem

05.05.2021 08:37:00

Ar aviāciju saistītu apmācību sniedzējam SIA “Air Baltic Training” 2020.gada 1.ceturksnis bijis veiksmīgs, sasniedzot labākus rezultātus nekā plānots, taču pirmā ceturkšņa beigās, iesākoties Covid-19 pirmajam vilnim, visas uzņēmuma aktivitātes tika apturētas. “Uzņēmuma vadība ātri pielāgojās jaunajai situācijai, teorētiskās apmācības organizējot attālināti,” teikts SIA “Air Baltic Training” vadības ziņojumā, norādot, ka sākot ar 2020.gada maiju tika atjaunotas praktiskās apmācības. 

Pilotu akadēmija aktīvo lidojumu sezonu 2020.gadā izmantojusi pilnībā, sasniedzot augstākus produktivitātes rezultātus kā iepriekšējos gados. Tiesa, ceļošanas ierobežojumu dēļ B737 simulatoru saistītās apmācības samazinājās par 95%.
Pērn 1. septembrī apmācības uzsākusi arī pirmā lidmašīnu mehāniķu grupa. Teorētiskās apmācības notiek sadarbībā ar Liepājas Valsts tehnikumu, savukārt praktiskās apmācības tiek veiktas SIA “Air Baltic Training” tehniskās apkopes angāros Liepājas lidostā.

2020.gadā SIA “Air Baltic Training” apgrozījis 3,10 milj. EUR, kas ir par 18,05% mazāk nekā 2019.gadā. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 57,91 tūkst. EUR zaudējumiem.

“2021.gads būs izaicinājumu pilns jaunu klientu piesaistīšanai, taču nākotnes prognozes nav bezcerīgas,” teikts SIA “Air Baltic Training” vadības ziņojumā, esot pārliecinātiem, ka pozitīvā biznesa attīstība tiks turpināta šī gada 3. un 4.ceturksnī. Paredzēts, ka no ieņēmumiem 60% veidos sākotnējās pilotu apmācības, 25% - apmācības B737 simulatorā, 15% - uzturēšanas pakalpojumu sniegšana trešajām pusēm un tehniskā personāla apmācības un pārējās aktivitātes. 

Pērn SIA “Air Baltic Training” bija darba devējs 34 darbiniekiem. 

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā laika posmā no aprīļa līdz jūlijam VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Jānorāda, ka pērn VID administrētajos nodokļos SIA “Air Baltic Training” samaksājis 345,65 tūkst. EUR.