"Durbes grauds" valdei pievienojies Andris Bergs

06.05.2021 06:26:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības “Durbes grauds” valdes sastāvā. Kooperatīva valdē līdzšinējos amatos pārapstiprināti Sandris Bēča, Edgars Cīrulis, Arvis Engelmanis un Jurijs Flaksis, savukārt Ludvigu Jerumani valdes locekļa amatā nomainījis Andris Bergs.

Papildus iepriekšminētajam, veiktas izmaiņas arī valdes locekļu paraksta tiesībās, paredzot, ka tie katrs Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību “Durbes grauds” var pārstāvēt kopā ar vismaz 2 amatpersonām. Līdz šim kooperatīva valdes locekļiem paraksta tiesības bija kopā ar vismaz 3 amatpersonām. 

Lursoft dati rāda, ka kooperatīva jaunieceltajam valdes loceklim Andrim Bergam pieder 2009.gadā reģistrētais IK “RIETUMI-1”, kuram kā pamatdarbības joma norādīta graudaugu audzēšana.

“Durbes grauds” iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2019.gadā kooperatīvs apgrozīja 17,22 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas nopelnot 52,04 tūkst. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, kooperatīva apgrozījums 2019.gadā palielinājies par 62%. Apgrozījuma kāpumam bijuši vairāki iemesli: biedru skaita palielināšanās, saimniecību ražas pieaugums un labvēlīgi klimatiskie apstākļi 2019.gada ražai. Jānorāda, ka aizpērn kooperatīvs pirmapstrādei un realizācijai pieņēmis līdz šim vēsturiski lielāko graudu apjomu – 69,15 tūkst. t.