"Euronics Latvia" apgrozījums 2020.gadā palielinājies līdz 34,66 milj. EUR

06.05.2021 06:54:00

Elektronikas un sadzīves tehnikas mazumtirgotājs SIA “Euronics Latvia”, neskatoties uz dažādām problēmām, kas galvenokārt saistītas ar Covid-19 ierobežošanai paredzētajiem pasākumiem un ārkārtas situācijas izveidošanos, 2020.gadā palielinājis savu apgrozījumu par 9,09%, tam sasniedzot 34,66 milj. EUR. 

Aizvadītajā gadā SIA “Euronics Latvia” īsā laika periodā savus iekšējos resursus un mārketinga pasākumus pārorientēja uz attālināto pārdošanu, līdz 5 reizēm palielinot pārdošanas apjomu internetā 2020.gada 2. ceturksnī. Uzņēmums skaidro: “Pateicoties tam, ka bailes par pirktspējas strauju samazināšanos nekļuva par realitāti, un pateicoties attālinātās pārdošanas apjomu palielināšanai, SIA “Euronics Latvia” kopējā apgrozījuma kritums, salīdzinot ar 2019.gadu, pirmā viļņa laikā nepārsniedza 10%.” Daļēji to ietekmējis arī tas, ka SIA “Euronics Latvia” sortimentā ir telekomunikāciju un IT iekārtas, elektronika, kas sabiedrības izolācijas periodā kļūst par pirmās nepieciešamības precēm, tādējādi pieprasījums pēc minētajām precēm palielinājās.

SIA “Euronics Latvia” iesniegtais gada pārskats rāda, ka pērn uzņēmums palielinājis savu peļņu līdz 1,14 milj. EUR.

Kopš aizvadītā gada 19.decembra SIA “Euronics Latvia” ir liegta iespēja turpināt darbu mazumtirdzniecības veikalos, kas licis uzņēmumam pilnībā pārorientēties uz attālinātu tirdzniecību, dažas no mazumtirdzniecības struktūrvienībām izmantojot kā preču izsniegšanas vietas. Šie apstākļi negatīvi ietekmējuši SIA “Euronics Latvia” apgrozījumu, kas 2021.gada 1. ceturksnī, salīdzinot ar 2020.gada attiecīgo periodu, krities par 22%. Nespējot uzņēmuma darbiniekus nodrošinot ar darbu, uzņēmums š.g. janvārī un februārī pieprasīja dīkstāves pabalstus vidēji 75 darbiniekiem mēnesī. SIA “Euronics Latvia” iesniegtais gada pārskats rāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā nodrošināja 128 darba vietas.

Lursoft dati rāda, ka igauņu Raglor piederošais SIA “Euronics Latvia” 2020.gadā nodokļos samaksājis 6,60 milj. EUR, tostarp 851,14 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 433,62 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.