Pērn 76,59% no "Stenders" apgrozījuma veidojis eksports

06.05.2021 07:25:00

Vannas un ķermeņa kosmētikas ražotājs un tirgotājs SIA “Stenders” pagājušo gadu noslēdzis ar 9,74 milj. EUR apgrozījumu un 1,50 milj. EUR peļņu. 

SIA “Stenders” norāda, ka aizvadītajā gadā būtiski audzis eksporta apjoms. Tas panākts, galvenokārt pateicoties jaunajiem produktiem, jaunajai zīmola vizuālajai identitātei un veikalu interjera dizainam. Uzņēmuma lielākais eksporta tirgus joprojām ir Āzija, taču “Stenders” kļuvis pieejams arī Surinamā un caur vairumtirdzniecību – arī Douglas veikalu tīklā Spānijā. Uzņēmums parakstījis līgumu par franšīzi Jordānijā, kur š.g. februārī tika atvērts jauns veikals. Jānorāda, ka pērn no SIA “Stenders” kopējā apgrozījuma eksports veidojis 76,59%.

“SIA “Stenders” darbību 2020.gadā ietekmējusi ar Covid-19 pandēmiju saistītā globālā krīze, tomēr uzņēmuma situācija kopumā nemainījās tik krasi kā daudziem citiem uzņēmumiem,” skaidro ražotājs. Jānorāda, ka no valsts sniegtā atbalsta Covid-19 krīzes seku mazināšanai, SIA "Stenders" izmantojis vien iespēju termiņos sadalīt vai uz laiku atlikt nokavēto nodokļu nomaksu.

Pagājušais gads iezīmējis ievērojamas izmaiņas SIA “Stenders” attīstībā. “Notika intensīvs darbs pie jaunu produktu izstrādes un ieviešanas, kā arī ražošanas tempa palielināšanas un efektivitātes paaugstināšanas, kopumā 2020.gadā radot un ieviešot tirgū vairāk nekā 100 jaunu produktu,” norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā.

Šogad SIA “Stenders” paredzējis koncentrēties uz vairumtirdzniecību un e-komerciju. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 189 darbinieki. 

Lursoft izziņas informācija rāda, ka šogad SIA “Stenders” svin savu 20 gadu jubileju kopš uzņēmuma reģistrācijas 2001.gadā. Šobrīd uzņēmuma reģistrēto un apmaksāto pamatkapitālu veido 2,79 milj. EUR.