"Biovela" pērn apgrozījusi 8,28 milj. EUR

07.05.2021 06:40:00

Dzīvu lopu un gaļas izstrādājumu vairumtirgotājs SIA “Biovela” 2020.gadā apgrozījis 8,28 milj. EUR un pēc nodokļu nomaksas nopelnījis 215,63 tūkst. EUR. Uzņēmuma apgrozījums pērn sarucis par 1,71%.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījums gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecībā pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 7,3%, savukārt dzīvu lopu vairumtirdzniecībā sarucis par 4,6%. Tiesa, lai arī pērn kopējais rezultāts gatavās gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecībā ir pozitīvs, uz to negatīvi atsaukušies ēdināšanas nozares ierobežojumi, kā rezultātā esošie SIA “Biovela” klienti slēguši savas iestādes vai arī strādā tikai uz ēdienu piegādi.

Šogad SIA “Biovela” plāno gaļas izstrādājumu vairumtirdzniecības sektorā palielināt apgrozījumu par 10%, savukārt dzīvu lopu vairumtirdzniecībā, piesaistot jaunus klientus un izstrādājot izdevīgus nosacījumus jau esošajiem klientiem, apgrozījumu audzēt par 5 – 10%.

SIA “Biovela”, kura patiesais labuma guvējs ir Audrius Kantauskas no Lietuvas, pagājušajā gadā nodrošinājis 22 darba vietas.