“Konig Distribution” šogad plāno palielināt apgrozījumu par 5%

07.05.2021 07:22:00

Pārtikas un saimniecības preču vairumtirgotājs AS “Konig Distribution” 2020.gadā strādājis ar pozitīviem rezultātiem, saglabājot tirdzniecības apjomus arī Covid-19 laikā un paplašinot produktu un pakalpojumu klāstu, kā arī stabilizējot finanšu rezultātu.

Pagājušajā gadā AS “Konig Distribution” apgrozījis 24,98 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 938,98 tūkst. EUR peļņu. 

Šogad AS “Konig Distribution” plāno palielināt tirdzniecības apgrozījumu par 5%. “Turpināsim meklēt jaunus partnerus un veiksim esošo preču piegādātāju preču, kura nav konkurētspējīga, rotāciju,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis uzņēmums. Uzņēmums no 2018.gada sācis attīstīt jaunu darbības virzienu – kafijas aparātu pārdošanu, nomu un tehnisko apkalpošanu. Nākotnē plānots šo virzienu paplašināt ar ūdens attīrīšanas sistēmu pārdošanu un apkalpošanu, atverot arī kafijas iekārtu apkopes un remonta servisu.

Š.g. janvārī AS “Konig Distribution” savā Liepājas filiālē atvēris dārzeņu ražošanas cehu, kurā notiek dārzeņu mizošana un fasēšana. Uzņēmums šogad arī noslēdzis nomas līgumu par jaunas noliktavas izveidi, un paplašinājis savus darbības virzienu, pārdodot arī svaigus dārzeņus un augļus.

Lursoft izziņas dati rāda, ka AS “Konig Distribution” pagājušajā gadā nodarbinājis 89 darbiniekus un nodokļos samaksājis 3,83 milj. EUR. Šobrīd uzņēmumam reģistrētas 7 struktūrvienības.