"ZZ Dats" apgrozījums pērn audzis par 42,89%, sasniedzot 8,84 milj. EUR

10.05.2021 06:44:00

Programmatūru izstrādes uzņēmums SIA “ZZ Dats” izstrādes un uzturēšanas pakalpojumus pērn bija plānojis palielināt par vismaz 5%, veidojot pieaugumu visās trīs klientu kategorijās – pašvaldības, valsts iestādes, privātās komercsabiedrības.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka SIA “ZZ Dats” apgrozījums aizvadītajā gadā tomēr audzis būtiski straujāk – par 42,89%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “ZZ Dats” apgrozījis 8,84 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,28 milj. EUR peļņu. Uzņēmuma peļņa, salīdzinot ar 2019.gadu, pērn palielinājusies par 116,39%. Apgrozījuma pieaugumu uzņēmums sasniedzis visās trijās klientu kategorijās, īpaši – pašvaldību. SIA “ZZ Dats” vadības ziņojumā teikts, ka pērn apgrozījuma kāpumu sekmējuši lielie nozīmīgākie klienta projekti, kas turpinājušies vēl no 2019.gada, kā rezultātā nedaudz pieaugusi nozīmīgākā klienta dominance. “Pastāvošais risks būt atkarīgam no viena pasūtītāja nav mazinājies un palicis nemainīgs,” skaidrojis uzņēmums.

Šogad SIA “ZZ Dats” turpināšot apgrozījuma struktūras diversifikāciju. Kopumā uzņēmums paredz programmatūras projektēšanas, izstrādes un ieviešanas pakalpojumu pieprasījuma nelielu pieaugumu salīdzinot ar 2020.gadu.

2020.gadā būtiski pieaudzis SIA “ZZ Dats” nodarbināto skaits, kas gada beigās sasniedzis jau 161. Gadu iepriekš uzņēmumā bija nodarbināti 147 strādājošie. Pērn uzņēmums VID administrētajos nodokļos samaksājis 3,65 milj. EUR, tostarp 1,32 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,67 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “ZZ Dats”, kas ir arī viens no vietnes manavakcina.lv izstrādātājiem, šogad uzvarējis jau vairākos nozīmīgos iepirkumu konkursos, to pasūtītāju lokā esot Valsts reģionālās attīstības aģentūrai, Latvijas Republikas Prokuratūrai, Nacionālajam veselības dienestam. Pērn uzņēmums uzvarējis 10 publisko iepirkumu konkursos, no kuriem lielākais ar 6,32 milj. EUR līgumcenu bijis Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra iepirkums par Rīgas domes Vienotās informācijas sistēmas sastāvā esošās lietojumprogrammas “Klientu attiecību vadības informācijas sistēma” uzturēšanu un papildināšanu. 

1995.gadā reģistrētā SIA “ZZ Dats” dalībnieki ir Inga Ziema un Māris Ziema.