“AILE Grupa” apgrozījums audzis līdz 30,48 milj. EUR

11.05.2021 06:30:00

Alumīnija un koka – alumīnija stikloto konstrukciju projektētājs, ražotājs, tirgotājs un montētājs, kā arī meitas uzņēmuma SIA “Stiklu centrs” pārvaldītājs SIA “AILE Grupa” 2020.gadā nodrošinājis ar stabilitāti ražošanā aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc karkasa un fasādes būves risinājumiem UPB holdinga apvienotajos projektos. 
Iesniegtais gada pārskats liecina, ka SIA “AILE Grupa” apgrozījums pērn palielinājies līdz 30,48 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 20,51%. Pagājušā gada rezultāts ir augstākais līdz šim uzņēmuma darbības vēsturē.

Aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 9,3 tūkst. EUR peļņu. 

2020.gadā SIA “AILE Grupa” lielākie projekti bijuši skola Angstrom (Zviedrijā, Upsalā), biroju ēkas Platinan  (Zviedrijā, Gēteborgā), Garda Vesta (Zviedrijā, Gēteborgā), Geely Innovation Center (Zviedrijā, Gēteborgā), Poolen (Zviedrijā, Solnā), Farringdon (Lielbritānijā, Londonā) u.c. Pērn, ražojot un piegādājot stiklotās konstrukcijas ofisa ēkai Vallw View Oslo, Norvēģijā, uzņēmums pēc divu gadu pārtraukuma atgriezās arī pie stikla fasāžu projektiem Norvēģijā, savukārt stikloto konstrukciju piegāde ofisa ēkai Farringdon, kas atrodas Londonā, ļāvusi ar šo projektu apgūt jaunu tirgu un paplašināt realizāciju eksporta tirgos. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka SIA “AILE Grupa” arī nākotnē izvērtēs un investēs datorprogrammās, informācijas sistēmās, tehnoloģiskās iekārtās un ierīcēs, lai uzlabotu visu procesu efektivitāti un palielinātu konkurētspēju. Uzņēmums nākotnē plāno paplašināt realizācijas tirgu ģeogrāfiju. 

2020.gadā SIA “AILE Grupa” nodarbinājusi 230 darbiniekus. 

Aizvadītajā gadā SIA “AILE Grupa” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 2,1 milj. EUR jeb par 21,62% vairāk nekā 2019.gadā.

SIA “AILE Grupa” kapitāldaļu turētājs ir AS “UPB”, savukārt patiesie labuma guvēji – Madara More, Māris Mors un Uldis Pīlēns, liecina Lursoft informācija.