No "Jelgavas tipogrāfija" kopējā ražošanas apjoma 64% pērn veidojis eksports

11.05.2021 06:51:00

Aizvadītajā gadā SIA “Jelgavas tipogrāfija” apgrozījums samazinājies par 11,32%, sarūkot līdz 10,34 milj. EUR. “Vislielākais samazinājums bija pavasara mēnešos, kad sasniedza 50% apjoma. Šajā laikā uzņēmums izmantoja valsts atbalstu – gan dīkstāves pabalstus, gan apgrozāmo līdzekļu grantu eksportspējīgajiem uzņēmumiem,” skaidro SIA “Jelgavas tipogrāfija”, norādot, ka rudens mēnešos pieprasījums bija liels, tāpēc uzņēmums varētu atgūt zaudēto, ja būtu pietiekami lielas ražošanas jaudas. 

Pagājušajā gadā SIA “Jelgavas tipogrāfija” produkcijas apjoms Latvijas klientiem samazinājās par 8%, kā rezultātā vietējais tirgus veidojis 36% no uzņēmuma kopējā ražošanas apjoma. Uzņēmuma eksporta apjoms 2020.gadā sarucis par 13%. Nozīmīgākie tirgi 2020.gadā bijuši Francija, Somija, Islande un Zviedrija. 

Jānorāda, ka 2020.gadu SIA “Jelgavas tipogrāfija” noslēgusi ar 859,47 tūkst. EUR peļņu. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma peļņa ir palielinājusies, kas saistīts ar pamatīgu uzņēmuma izdevumu samazināšanu un taupības politiku Covid-19 krīzes ietekmē. 

Pārskata gadā SIA “Jelgavas tipogrāfija” turpinājusi investēt gan darbinieku apmācībā, gan ražošanas procesu attīstībā, atjaunojot esošās ražošanas tehnoloģijas un ieviešot jaunas. 2021.gada martā uzņēmums pieņēmis ekspluatācijā jauno ražotni, ar to noslēdzot 3 gadus garo un vairāk nekā 6 milj. EUR lielo investīciju ciklu. 

Lursoft dati rāda, ka 1996.gadā reģistrētā SIA “Jelgavas tipogrāfija” aizvadītajā gadā nodarbinājusi 156 darbiniekus.