Aizvadītais gads "Medzes components” nesis būtisku pasūtījumu kāpumu

11.05.2021 07:43:00

Metāla furnitūras ražotājs un eksportētājs SIA “Medzes components” aizvadīto gadu, neskatoties uz Covid-19 pandēmijas radītajām pārmaiņām tirgū, noslēdzies ar ļoti labiem finanšu rādītājiem, kā arī ar būtisku pasūtījumu kāpumu. 

“Šajā laikā, kad pasaules tirgū bija vērojams būtisks, vīrusa izraisīts, izejmateriālu trūkums, kā arī būtisks izejmateriālu cenu pieaugums, uzņēmums spēja pielāgoties šīm pārmaiņām, ieviešot gala patērētāja vēlmēm atbilstošu cenu un piegādes politiku,” teikts SIA “Medzes components” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2020.gadā SIA “Medzes components” apgrozījis 13,93 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,43 milj. EUR lielu peļņu. Salīdzinot ar 2019.gadu, pērn ražotāja apgrozījums palielinājies par 6,9%, bet peļņa – par 117,4%.

SIA “Medzes components” pārdošanas un ražošanas process aizvadītajā gadā balstīts uz jau iepriekšējos gados radītajiem produktiem, kā arī strādāts pie jaunu produktu radīšanas. Par bāzi jaunajiem produktiem izmantoti iepriekšējos gados jau uzņēmuma paša radītie un vēl Eiropas tirgū mazāk pazīstamie produkti, kuriem paredzams ievērojams pieprasījums turpmākajos gados.

Šogad SIA “Medzes components” paredz nelielu apgrozījuma un ražošanas rentabilitātes pieaugumu, taču pastāvot neliela iespēja, ka uzņēmums varētu izjust arī Covid-19 izraisīto ierobežojumu sekas, kas skar ne tikai uzņēmuma saimniecisko darbību, bet arī pasaules ekonomiku kopumā. 

Lursoft dati rāda, ka 2002.gadā reģistrētais SIA “Medzes components” pērn ar darba vietām nodrošinājis 221 darbinieku. Uzņēmumam ir pieci kapitāldaļu turētāji, no kuriem lielākie ir dāņu kompānijas  INVESTERINGSSELSKABET HJEJLEVEJ un  SCAN PRODUCTION 2002.